Voedingsadvies & leefstijlcoaching

Voedingsadvies & leefstijlcoaching

Mijn visie op een gezonde leefstijl

 

Afvallen en je goede gewoontes volhouden kan flink lastig zijn. Dat weet ik uit ervaring. Klinken één of meerdere van de volgende doelen jou goed in de oren?


 • Je ideale gewicht bereiken en behouden
 • Minder cravings hebben
 • Je lekker in je vel en kalmer voelen
 • Meer zelfvertrouwen hebben
 • Je consequent aan je goede voornemens houden
 • Genieten van de gezondste voedingsmiddelen die er zijn
 • Meer energie hebben
 • Een prettiger, optimister en langer leven leiden
 • Je spijsvertering verbeteren


Hoe zou je je voelen als je zou weten dat je al deze doelen kan behalen binnen een relatief korte tijd? Als je iemand zoekt die je kan begeleiden door het proces van eten voor je vitaliteit en je helpt uit de spiraal van ongezonde eetgewoonten te komen, ben je bij mij aan het juiste adres.


Je voedingspatroon heeft een grote invloed op je gezondheid. Door gezond te eten verklein je de kans op o.a. overgewicht, Diabetes Mellitus type 2, hart- en vaatziekten en kanker. Ook zorg je dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt zodat je je energiek en fit voelt. Om gezond te leven is het ook belangrijk om voldoende te bewegen en ontspannen.

 

Maarja, hoe pak je dat nou aan? Gezond eten en -leven is een flinke uitdaging geworden in onze obesogene wereld waarin we continu verleid worden allerlei ongezonde snacks te kopen en weinig te bewegen. Maar wat we soms vergeten is dat juist de gezónde producten ook steeds beter verkrijgbaar zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid hebben we de kans om uitstekend voor onszelf te zorgen, met alle verse groenten en fruit die te koop zijn! Hier help ik je graag stapsgewijs mee vooruit.

 

Als diëtist-leefstijlcoach kijk ik graag samen met je naar jouw dagelijkse leefgewoonten en waar positieve veranderingen aan te brengen zijn. Je voedingspatroon en gedrag duurzaam verbeteren gaat niet op basis van wilskracht, maar door haalbare aanpassingen te maken en die te blijven oefenen. Gezond zijn is het resultaat van verschillende vaardigheden, zoals maaltijden plannen, nieuwe smaken uitproberen en op goede manieren te leren ontspannen. Daar wil ik je graag bij helpen! Verwacht niet dat dit direct lukt of perfect zal verlopen, het is een kwestie van elke dag oefenen en trots zijn op jezelf en de veranderingen die je maakt.


Tijdens de consulten zullen we bespreken hoe je dit kunt aanpakken. De kennis over voeding en gedragsverandering die ik aan je meegeef zijn uiteraard op de laatste wetenschappelijke inzichten gebaseerd.

Wat is een voedingspatroon met een hoge nutriëntdichtheid?


Een eetstijl bestaande uit voornamelijk onbewerkte, plantaardige voedingsmiddelen die het lichaam voorzien van een grote hoeveelheid micronutriënten (vitaminen, mineralen en fytonutriënten). Door het consequent eten van deze voedingsmiddelen staat ons lichaam in zijn kracht om zichzelf te beschermen tegen ziektes en een optimaal gewicht te bereiken. 


De sleutel tot het optimaliseren van je gezondheid en het bereiken en behouden van je ideale gewicht is om zo veel mogelijk voedingsmiddelen te eten met een relatief hoge voedingsstofdichtheid ten opzichte van het aantal calorieën dat het levert. In de praktijk betekent dat: veel groenten, fruit, peulvruchten, noten/zaden en volkoren granen.


Wat bereik je hier mee?

 • Een langer, vitaler leven
 • Een gezond gewicht dat bij jou past
 • Vrijheid van cravings en eetverslavingVoor wie?


Iedereen is welkom voor een intakegesprek.


Ruimschoots de meeste mensen die ik dagelijks zie zijn doorverwezen door de huisarts vanwege een ziekte, zoals Diabetes Mellitus type 2, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterol, Prikkelbaar Darm Syndroom of COPD. Veel van mijn cliënten hebben overgewicht, maar ondergewicht/ondervoeding komt ook zeker voor. Ook als je geen ziekte en/of een gezond gewicht hebt, maar iets aan je leefstijl wilt doen (bijvoorbeeld omdat je meer energie wilt of je fitter wilt voelen) kan je bij mij terecht voor voedings- en leefstijladvies.

Over mij

 

Mijn naam is Bo van Nieuwenhuizen (1986). Ik ben afgestudeerd diëtist (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, 2011) en voedingsdeskundige (Wageningen Universiteit, 2015). De afgelopen zes jaar heb ik mensen in contact gebracht met gezonde voeding door als zelfstandig kok op locatie maaltijden te verzorgen tijdens (yoga)retraites en door kookworkshops te geven. Daarnaast heb ik een aantal jaar gewerkt als onderzoeker in de voedingswetenschappen.


Mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl begon rond mijn 18e toen ik werd gediagnosticeerd met hypothyreoïdie (vertraagde schildklier). Door deze ziekte was ik in korte tijd veel aangekomen en voelde ik me constant moe en down. Na allerlei diëten te hebben geprobeerd kan ik de volgende concluderen: Je gezonde gewicht bereiken en behouden gaat niet op basis van wilskracht en tijdelijk minder eten (diëten). Dat is een grote misconceptie. Wat wél heel belangrijk is, is de kwaliteit van je voeding. In de praktijk wil dat zeggen: Voor je gezondheid en je gewicht is het van belang om zo veel mogelijk voedingsmiddelen te eten met een hoge nutriëntdichtheid ten opzichte van het aantal calorieën. Hoe dit werkt leg ik je graag uit tijdens een persoonlijk gesprek. 

 

Wat mij energie geeft:

 • Anderen motiveren en inspireren om goed voor zichzelf te zorgen en het beste uit het leven te halen
 • Bewegen! Vooral gezellige lessen op de sportschool, van BodyBalance tot steps en XCO
 • De tijd nemen voor belangrijke dingen in het leven, zoals spelen met mijn zoontje en genieten van een goed gesprek met een vriendin
 • Om mezelf lachen als ik iets onhandigs doe


Bo van Nieuwenhuizen   |   bo@bovannieuwenhuizen.nl   |   0641499625